latinica  ћирилица
26/03/2019 |  12:19 | Autor: SRNA

Stefanović: Posebno dobra saradnja sa Policijom Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da srpska policija u sprečavanju svih vidova kriminala dobro sarađuje sa kolegama iz Crne Gore i BiH, posebno sa Policijom Republike Srpske.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Stefanović je rekao novinarima da se ta saradnja, usmjerena posebno na borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala, odvija putem razmjene informacija.

On je dodao da Srbija ima dobru saradnju i sa SAD.

Stefanović je podsjetio da je Srbija tranzitna država za razne vidove kriminala, ali i da u njoj pokušavaju da se sklone kriminalci i iz manjih zemalja, zbog čega je neophodno da policije regiona sarađuju.

Nakon prikaza opreme i vozila koje je Vlada SAD donirala MUP-u Srbije i Upravi carina, Stefanović je rekao da će i ova donacija doprinijeti podizanju kapaciteta policije i carinika u borbi protiv svih nelegalnih aktivnosti.

On je naveo da je donacija vrijedna 1,2 miliona dolara i da je namijenjena graničnoj policiji, službi za borbu protiv organizovanog kriminala pri MUP-u, kao i Upravi carina Srbije.

Stefanović je zahvalio SAD za donaciju, ističući da se saradnja policije Srbije sa američkim kolegama odvija i kroz razne vrste obuke.

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da se i ovom donacijom nastavlja kontinuirana saradnja Srbije i SAD na sprečavanju svih vidova kriminala.

On je napomenuo da je od 2006. godine američka pomoć srpskoj policiji kroz opremu i obuku iznosila 12 miliona dolara.

Na podršci SAD zahvalio je i direktor Uprave carina Srbije Miloš Tomić, ističući da će ona omogućiti efikasniji rad carinskih službi.