latinica  ћирилица
10/05/2024 |  15:38 | Autor: RTRS

Vulin i jerusalimski patrijarh Teofil treći: KiM su srpski Јerusalim

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin obavio je danas telefonski razgovor sa Njegovom Svetošću patrijarhom jerusalimskim Teofilom trećim u kome je patrijarh jerusalimski poručio da su Kosovo i Metohija neotuđivi dio Srbije i srpski Јerusalim i da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savjet Evrope, te da je jerusalimska patrijaršija nezavisna, da ima svoje stavove i poglede.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Njegova Svetost patrijarh jerusalimski Teofil treći istakao je prilikom razgovora sa potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom da jerusalimska patrijaršija čvrsto podržava teritorijalni integritet Srbije. Patrijarh jerusalimski Teofil treći je posebno naglasio da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo lažne države Kosovo u Savjet Evrope.

Patrijarh jerusalimski zamolio je Vulina da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji prenese puno pozdrava uz konstataciju da su Kosovo i Metohija srce Srbije i srpski Јerusalim.

Njegova Svetost je uputila pozdrave srpskom predsЈedniku Aleksandru Vučiću, uz želje za dalji napredak Srbije.

Patrijarh jerusalimski Teofil treći istakao je da su srpski i grčki narod, bratski, pravoslavni narodi i da snagu srpskog i grčkog prijateljstva niko i ništa ne može uništiti.

Vulin istakao je prilikom razgovora sa Njegovom Svetošću da Srbija visoko cijeni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da su Kosovo i Metohija neotuđivi dio Srbije. Vulin je izrazio je ličnu zahvalnost Njegovoj Svetosti za iskazanu hrabrost i čvrstu dosljednost.