latinica  ћирилица
10/05/2024 |  19:32 ⇒ 22:41 | Autor: SRNA

Vučić: Idem ponovo u Njujork da pozovem da se ne usvaja rezolucija o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ići u Njujork da se još jednom pred Generalnom skupštinom UN obrati svim zemljama i pozove ih da ne glasaju za tu rezoluciju.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Vučić je izjavio je da najmoćnije zapadne sile, koje su stale iza rezolucije o Srebrenici, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije, jer može da im se desi da za rezoluciju u UN bude manje glasova.

- Oni ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija boriće se do posljednjeg trenutka za svoju čast i obraz. Јedna mala Srbija će da se bori za svoje ime i prezime, pritom poštujuću žrtve Bošnjaka, nikoga ne uvrijedivši - naveo je Vučić.

On je rekao da Srbiji u narednih 10 dana predstoje teške borbe.

- Kada su krenuli sa inicijativama da naš narod nazovu genocidnim, pa nas onda danima obmanjuju šta je cilj toga, naš posao je da se borimo za našu zemlju i ne zamjerite što nam je Srbija važnija od svega. Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu. Zato ćemo vam se suprotstaviti u Njujorku i u Briselu i bilo gdje da želite da ukinete srpski narod - poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, oni su mislili da mala Srbija neće smjeti da im se suprotstavi i kad oni kažu da mora da se saglasi sa rezolucijom i sa svim što traže, jer su oni veliki, a Srbija mala.

- Mislili su da ćemo kao neki prije 20 godina da sagnemo glavu. Mi smo rekli da znamo koliko su veliki, ali da znamo da nema veće svetinje od naše Srbije i zato ćemo vam se suprotstaviti - rekao je Vučić.