latinica  ћирилица
24/08/2021 |  13:54 ⇒ 22:36 | Autor: RTRS

Turističko-rekreativni centar Manjača: Za opremanje potrebna dva miliona KM (FOTO/VIDEO)

Turističko-rekreativni centar Manjača značajan je za promociju Banjaluke i Republike Srpske.
Cvijanović na Manjači (Foto: instagram.com) -
Cvijanović na Manjači (Foto: instagram.com)

Planiranim sadržajima biće omogućeno da ovaj kompleks bude žila kucavica turističkog, sportskog i rekreativnog života, rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nakon posjete ovom centru.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić rekao je da će za potpuno opremanje biti potrebno oko dva miliona KM.

Tada bi moglo biti otvoreno još 200 do 300 novih radnih mjesta, a kompleks bi učinili atraktivnijim za turiste.

Nedaleko od Banjaluke, Turističko-rekreativni centar Manjača bio je turistički mamac ovog ljeta. Do sada je uloženo oko 150.000 KM, a da bi potpuno bio opremljen biće potrebno dva miliona.

Predsjednica Cvijanović očekuje da će zacrtani projekti biti realizovani, jer u ljetnoj sezoni, ovo mjesto dnevno posjeti nekoliko hiljada ljudi.

- Ovo mjesto služi novom zapošljavanju, promociji Banjaluke, promociji Republike Srpske. Ovo mjesto znači da smo mi u stanju da osmislimo projekte i da im udahnemo život - istakla je predsjednica.

Ljetna scena, izgradnja bungalova, dječijeg olimpijskog sela, izgradnja tržnice, samo su neki od sadržaja čija će realizacija početi naredne godine.

- Cilj nam je da Turističko-rekreativni centar Manjača postane jedan od najboljih na ovim prostorima - naglasio je Ilić.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Prije posjete Turističkom centru, predsjednica Srpske posjetila je trinaestogodišnjeg Јovana Gajića, dječaka iz Sitnice, koji od ranog djetinjstva bere i prodaje šumsko voće i tako pomaže svojoj višečlanoj porodici.