latinica  ћирилица
17/09/2022 |  16:16 ⇒ 16:57 | Autor: srpskainfo.com

Tubak: Nećemo podržati Šarovića, kako je posijao, tako će i žeti

Nećemo podržati Mirka Šarovića, kandidata opozicije za člana Predsjendištva BiH, iako smo i mi dio opozicije i snažno podržavamo sve druge opozicione kandidate, poručio je Goran Tubak, predsjednik PDP-a u Čelincu.
Goran Tubak - Foto: Screenshot
Goran TubakFoto: Screenshot

Tubak je i sam kandidat opozicionog PDP-a za Narodnu supštinu Republike Srpske i aktuelni odbornik ove partije u Skupštini opštine Čelinac.

On kaže da iz odluke čelinačkog PDP-a da ne podrži Šarovića, ne treba izvlačiti nikakve zaključke o tobožnjem raskolu u opoziciji.

- Nije to u pitanju, taman posla. Mi ćemo podržati i Јelenu Trivić za predsjednicu Republike Srpske i sve druge kandidate opozicije, samo Šarovića nećemo, jer on to nije zaslužio - rekao je Tubak za Srpskainfo.

U pitanju su, kako isitiče, računi iz prošlosti.

Tubak podsjeća da je do proljeća 2018. godine bio predsjednik Opštinskog odbora SDS u Čelincu i član Glavnog odbora ove stranke.

- Vukota Govedarica je, kao predsjednik SDS, tada raspustio naš opštinski odbor, bila je to nepravda, ali Mirko Šarović, kad je postao predsjednik SDS-a, nije tu nepravdu ispravio - kaže Tubak.

Nakon raspuštanja OO SDS Čelinac, većina članova Opštinskog odbor je prešla u PDP, tvrdi Tubak, koji je danas predsjednik Opštinskog odbora PDP-a.

- Šarović nema našu podršku, narodski rečeno, kako je posijao, tako će i požeti - kategoričan je Tubak.