latinica  ћирилица
23/09/2022 |  22:05 | Autor: SRNA

Đokić: SP će imati mnogo veću podršku birača

Nosilac liste SP-NDP-SNP za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici šest Petar Đokić izjavio je u Modriči da će SP zbog sjajnih kandidata na nivou cijele Republike dobiti mnogo veću podršku birača i istakao da očekuje pobjedu kandidata SNSD-a Milorada Dodika za predsjednika Srpske i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.
Petar Đokić -
Petar Đokić

"U narednom periodu biće i kriznih momenata zbog geopolitike koja će se odraziti i na naš prostor i zato nam treba mudro, odlučno i odgovorno rukovodstvo koje imaju socijalisti sa partnerima", rekao je Đokić novinarima prije tribine u Srpskom kulturnom centru.

On je naveo da je SP odgovorna i dosljedna politička partija koja nastoji pronaći rješenje u svakoj situaciji i istakao da je u narednom periodu potreban ekonomski rast i razvoj Srpske.

"Socijalistička partija zna kako će postići brži ekonomski razvoj novim investicijama, jačanjem konkurentnosti domaće privrede", rekao je Đokić.

On je rekao da će se na lokalnom nivou, u saradnji sa Opštinskom upravom Modriče, raditi na podršci daljem razvoju privrede, prije svega dovođenju investicija u slobodnu zonu koja će se graditi u ovoj opštini.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici četiri Slaven Gojković rekao je da očekuje dovoljan broj mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i u parlamentu BiH, kako bi sa koalicionim partnerima mogli doprinijeti razvoju Republike Srpske i ove izborne jedinice u kojoj su Modriča, Brod, Derventa i Vukosavlje.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici dva Nedeljko Јović smatra da socijalisti sa koalicionim partnerima mogu osvojiti direktan mandat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Zalagaću se za dijalog i vođenje odgovorne politika u jačanju Republike Srpske u okviru BiH, kako je to propisano Dejtonskim mirovnim sporazumom", rekao je Јović.