latinica  ћирилица
28/09/2022 |  21:40 ⇒ 22:21 | Autor: SRNA

Šarović i Trivićeva očekuju podršku birača

Kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović rekao je na centralnom predizbornom skupu te partije, PDP-a i liste "Za pravdu i red" u Banjaluci da on i kandidat za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić pobijede na predstojećim opštim izborima.
Predizborni skup opozicije u Banjaluci - Foto: SRNA
Predizborni skup opozicije u BanjaluciFoto: SRNA

Šarović, koji je i lider SDS-a, rekao je novinarima da očekuje da će ove stranke imati skupštinsku i parlamentarnu većinu.

- To je ključna poruka koju večeras mogu da prenesem - rekao je Šarović u banjalučkoj dvorani "Borik".

Kandidat PDP-a za predsjednika Srpske Јelena Trivić istakla je da srpski nacionalni interes u 21. vijeku mora biti mir.

- Mi znamo kako ćemo razvijati Srpsku u miru - rekla je Trivićeva koja očekuje sjajan izborni rezultat večeras okupljenih stranaka i dominaciju kada je riječ o inokosnim funkcijama.

Kandidat liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici devet, rekao je da će narod 2. oktobra masovno izaći na izbore i izabrati kandidate opozicije.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH za Izbornu jedinicu jedan Branislav Borenović rekao je da će poslije 2. oktobra doći sloboda za cijelu Srpsku i da će liste večeras okupljenih stranaka imati skupštinsku većinu da formiraju vladu u, kako je rekao, interesu naroda.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Milan Radović smatra da građani u Srpskoj znaju da je opozicija na pravom putu i da se bori za njihove interese.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu tri Draško Stanivuković pozvao je birače da izađu 2. oktobra na izbore i glasaju za Šarovića i Trivićevu, kao i za nosioce kandidatskih lista ovih stranaka.