latinica  ћирилица
19/08/2023 |  17:00 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Vučić odlikovan ordenom Eparhije budimske prvog reda (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovan je danas u Preobraženjskoj crkvi u Sentandreji ordenom Eparhije budimske prvog reda.
Aleksandar Vučić (Foto: instagram.com/avucic) -
Aleksandar Vučić (Foto: instagram.com/avucic)

Episkop Lukijan je prošle godine ovim ordenom odlikovao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika

Vučić je rekao da će učiniti sve da vjerni narod zadrži na okupu, zahvalivši svima što su došli na bogosluženje u Sentandreji i što su uvijek uz svoj narod i svoju državu Srbiju.

- Počastvovan sam ordenom koji sam primio od vladike Lukijana. Onoliko koliko smo mogli pomagali smo našu crkvu. Ne samo Budimsku eparhiju, već širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, cijele Evrope. Ponosan sam na ono što smo uradili za Hram Svetog Save - rekao je Vučić nakon što mu je uručen orden.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je prethodno prisustvovao bogosluženju povodom slave Preobraženjske crkve, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske i srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Posebno srećan i počastvovan što sam bio gost Njegovog visokog preosveštenstva Lukijana i što sam mogao mnogo toga da naučim o postojanju Srba u Sentandreji i Mađarskoj. Zahvalan i našoj mađarskoj braći i prijateljima na velikoj podršci koju pružaju našoj Episkopiji. Biti Srbin bilo gdje u svijetu, posebno ovdje u Mađarskoj, veliki je ponos i nada za budućnost - naveo je Vučić na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)