latinica  ћирилица
08/05/2024 |  14:43 ⇒ 14:55 | Autor: SRNA

Vulin: Reakcija "Gardijana" potvrda o istorijskom susretu Sija i Vučića

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da negativno pisanje britanskog "Gardijana" povodom posjete predsjednika Kine Si Đinpinga Srbiji, predstavlja potvrdu da će susret kineskog lidera i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića biti vrijedan istorijskog pamćenja.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Kada "Gardijan" pokušava da skrene pažnju sa rezultata posjete predsjednika Si Đinpinga Srbiji okrivljujući kineske službe za bezbjednosne propuste svoje zemlje, onda imamo potvrdu da će susret predsjednika Vučića i predsjednika Si Đinpinga Srbiji biti vrijedan pamćenja istorije - naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On ističe da su "licemjeri iz Velike Britanije koji špijuniraju i saveznike i neprijatelje", opet zaboravili da podsjete da se Si susreo i sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, iako ne tako srdačno kao sa Vučićem.

- Da se Velika Britanija osjeća moćnom kao kada je protiv Kine vodila opijumske ratove, pokušala bi od Kine nešto da nauči, ovako može da počne da uči i od Srbije. Za početak, kako se bori za slobodu, a onda kako se stiču i čuvaju prijatelji - poručio je Vulin.

Britanski "Gardijan" objavio je danas kako je, dok Beograd dočekuje predsjednika Sija uz najveće počasti, ostatak Evrope navodno pod "kineskim špijunskim napadom".