latinica  ћирилица
09/05/2024 |  15:37 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Vinki Marjanović Svetosavska nagrada obaveza za dalje prenošenje znanja (VIDEO)

Profesorica fizike u SŠC „Petar Kočić“ u Zvorniku Vinka Marjanović jedan je od dobitnika ovogodišnje Svetosavske nagrade.
Vinka Marjanović - Foto: RTRS
Vinka MarjanovićFoto: RTRS

Iako je počastvovana ovom nagradom koja je došla kao rezultat njenog rada i zalaganja, ističe da i nakon 25 godina rada i niza generacija i učenika kojima je predavala ova nagrada predstavlja obavezu za marljiv rad i u narednom periodu.

Svoj predmet predaje sa mnogo ljubavi i znanja učenicima Gimnazije i Medicinske škole trudeći se da im na što jednostavniji način približi ovu prirodnu nauku koja proučava i objašnjava materiju i njene osnovne oblike kretanja.

Iako ima 25 godina rada i iskustva u nastavi profesorica Vinka i danas se temeljno priprema za svaki čas. Kako kaže svako odjeljenje je specifično, a poseban izazov predstavljaju talentovani i nadareni učenici koji žele da znaju višei tragaju za brojnim odgovorima. Oni su inspiracija i za profesora kojem onda nije teško da se dodatno pripremi kako bi mogao da im pokaže put i da odgovore. A bilo je tokom ovih 25 godina mnogo takvih. Neki su i završili fiziku, doktorirali, a profesorica Vinka Marjanović im je sigurno bila uzor na njihovom putu uspjeha.

Opširnije u prilogu: