latinica  ћирилица
26/06/2024 |  10:25 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture organizovali prijem za učenike, nastavnike i direktore sa KiM (FOTO/VIDEO)

Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odrganizovali su prijem za učenike, nastavnike i direktore srpskih škola na Kosovu i Metohiji koji u okviru programa "Spojimo djecu KiM i Srpske" borave u Srpskoj.
Prijem za djecu sa Kosova i Metohije - Foto: RTRS
Prijem za djecu sa Kosova i MetohijeFoto: RTRS

Projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" omogućava djeci da izgrade iskrena i trajna prijateljstva, razmjene kulturna i obrazovna iskustva, te da razviju osjećaj zajedništva i međusobne podrške istakli su predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju Miroslav Arlov i ministarka prosvjete i kulutre Republike Srpske Željka Stojičić.

- Djeca odlaze bogatija za veliko drugarstvo i veliko iskustvo. Svi oni imaju mnogo toga na Kosovu u Metohiji, nisu ni gladni ni žedni, ali nemaju slobodu, koju smo im pružili za ovih sedam dana - rekao je Arlov.

Prijemu su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske.

- Vjerujem da će oni iz Republike Srpske izaći zadovoljni svojim boravkom i da će ponijeti najljepše uspomene koje drugarstvo može da stvori - navela je ministarka prosvjete i kulutre Republike Srpske Željka Stojičić.

Arlov sa gostima (Foto: RTRS)

Stojičić je rekla je da Ministarstvo prosvjete i kulture tradicionalno podržava projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

U projektu učestvuje 15 opština i gradova Republike Srpske.

U okviru projekta u Republici Srpskoj boraviće 586 djece, 53 nastavnika kao i 25 djece sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije.

Projekat se realizuje 12. put.