latinica  ћирилица
26/06/2024 |  11:34 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

Vujić: Cilj je da zadržimo radna mjesta; Moguće rješenje - da Infiniti preuzmu oni koji su stvarali kompaniju

Oni koji su učestvovali u stvaranju Infiniti internešnel grupe zainteresovani su da preuzmu upravljanje kompanijom, nakon što je vlasnik Đorđe Đurić odlučio da napusti tu poziciju po uvođenju američkih sankcija, rekao je predsjednik Uprave Infiniti internešnel grupe Bojan Vujić.
Infiniti grupa - pres konferencija - Foto: RTRS
Infiniti grupa - pres konferencijaFoto: RTRS

- Razgovaramo da sada mi iz Infiniti grupe preuzmemo upravljanje. Poenta je da mi koji smo stvorili kompaniju idemo u pravcu da je preuzmemo. Na ovaj način Infiniti grupa više neće da postoji, ali tražićemo neki model - rekao je Vujić.

Istakao je da nije jasno obrazloženje za uvedene sankciije, jer su sve kompanije unutar grupacije poslovale transparentno, te je poručio da će se pronaći model da se nastavi poslovanje i sačuvaju radna mjesta.

- Banke su nas već kontaktirale. Imamo mogućnost da poslujemo sa američkim kompanijama do 14. avgusta, a ovdje banke već govore o zatvaranju računa. To je apsurd. Pokušaćemo do tada sve da završimo - rekao je Vujić.

Rekao je da je ugroženo 800 radnih mjesta.

- Šteta je načinjena. Naše zaposlene željela bi svaka kompanija. Sada moramo pronaći način da ih zadržimo. Ono što se najgore može desiti je da ti ljudi odu iz Republike Srpske, što je bila i želja onih koji su uvodili sankcije - istakao je Vujić.

Kako ističe, cilj je zadržavanje radnih mjesta.

Vujić je rekao da su ugroženi projekti od značaja za Srpsku, jer kompanije koje posluje u grupaciji sarađuju i sa institucijama kao što je Poreska uprava i Uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Podsjetio je da će u narednom periodu biti realizovan projekat digitalizacije u BiH vrijedan nekoliko stotina miliona evra, te istakao da i to može biti jedan od razloga za uvođenje sankcija.

- Kada nema domaćih kompanija, to će onda raditi neko sa strane - ukazao je Vujić.

Govoreći o Ambasadi SAD u BiH, Vujić je naveo da su imali mogućnost da traže sve informacije u vezi sa poslovanjem kompanije, ali da do toga nikada nije došlo.