latinica  ћирилица
26/06/2024 |  13:28 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

OK Radnik: Šta je sa sredstvima koja su predviđena budžetom?

Odbojkaški klub Radnik u ovoj godini nije dobio nijednu tranšu iz bijeljinske Gradske uprave od ukupno 106.000 KM koliko je predviđeno ovogodišnjim budžetom.
OK Radnik - Foto: RTRS
OK RadnikFoto: RTRS

Tim povodom oglasili su se iz kluba ističući da im je naredna sezona dovedena u pitanje.

Gradska uprava u Bijeljini u ovoj godini nije uplatila nijednu marku na račun OK Radnik , razlozi za takvo ponašanje nisu poznati, ističu u bijeljinskom klubu koji je u prošloj sezoni osvojio šampionat BiH , i trofeje u Kupu RS i Kupu BiH.

Predsjednik UO OK Radnik Darko Manojlović istakao je da ta sredstva predviđena u gradskom budžetu kao nagrada za rezultate ovog kluba u prošloj sezoni, takođe nisu isplaćena.

- Posljednju tranšu od Gradske uprave dobili smo u novembru 2023. godine za pretprošlu sezonu koja je u potpunosti isplaćena. Za sezonu 2023/24 nismo dobili ništa, osim sredstava za kotizaciju za Ligu šampiona koje smo dobili na poseban zahtjev. Da li takav odnos zaslužuje klub koji je odbranio triplu krunu - naveo je Manojlović.

Istakao je da se traži informacija šta je sa sredstvima.

- Ozbiljan smo klub, pravimo budžet na realnim osnovama i ova nas je baš poremetilo. Prošle sezone smo u ovom periodu imali tim, planove sad ništa ne možemo da radimo. Pokušali smo na sve načine da stupimo u kontakt sa gradonačelnikom i da vidimo šta je sa sredstvima. Nisu odgovorili na pismene zahtjeve sedam puta, pokušali smo da zakažemo sastanak bez uspjeha. Ne znamo više šta da radimo. Ako nekome ne treba vrhunski sport neka kažu da se ne mučimo - istakao je Manojlović.

Radnik je osvajač sva tri trofeja u posljendnje dvije godine. U klubu ističu da su od gradske uprave dobili sredstva za kotizaciju učešća u Ligi šampiona, međutim posljednja tranša predviđena budžetom isplaćena je u novembru prošle godine. U ovoj nijedna.

Odbojkaši Radnika će kvalifikacije za Ligu šampiona opet igrati van Bijeljine , jer sportske sale u gradu ne ispunjavaju uslove ervropskih pravila. U klubu ističu da će to biti slučaj i poslije izgradnje nove hale kod gradskog stadiona.