latinica  ћирилица
27/06/2024 |  07:22 ⇒ 11:59 | Autor: RTRS

Vidovdanski sabor u Banjaluci; Nastupa Pavlina Radovanović: Republika Srpska nas voli i razumije (VIDEO)

Povodom Vidovdana, Srbsko sabranje "Baštionik" organizuje večeras Vidovdanski sabor u Banjaluci, a sutra u petak 28. juna u Manastiru Gomionica biće organizovan bogat kulturno-umjetnički program i to u novoizgrađenom amfiteatru u parku uz sam Manastir, koji će tom prilikom biti i promovisan.
Pavlina Radovanović - Foto: RTRS
Pavlina RadovanovićFoto: RTRS

Između ostalih, nastupiće i Pavlina Radovanović, djevojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije, interpretatorka srpskih tradicionalnih, kosovskih i patriotskih pjesama

Djevojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije Pavlina Radovanović, koja pjeva srpske tradicionalne, kosovske i patriotske pjesme, izjavila je da Srbi iz Republike Srpske razumiju muke Srba na Kosovu i Metohiji, jer su ih i sami prošli.

Upoređujući položaj srpskog naroda u Srpskoj i na Kosovu i Metohiji, Radovanovićeva je rekla da je u jednom trenutku srpski narod u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji imao iste muke i probleme, kojih su se u Srpskoj riješili, ali su Srbi na Kosmetu i dalje ostali u njima.

- Republika Srpska nas voli zato što nas razumije, razumije naše muke, zato što je sve to prošla. A, narod iz Republike Srpske - to je narod koji će za mene uvijek ostati u srcu i koji je poseban, gdje god živio - istakla je Pavlina u našem Јutarnjem programu.

Pavlina kaže sa nestrpljenjem iščekuje večerašnji nastup.

- Јedva čekam nastup večeras i što ću pjevati pred ovim divnim ljudima. Drago mi je što će to biti ispred Hrama Hrista Spasitelja, ali takođe mi je drago što ću to učiniti i kod manastira Gomionica - kaže Pavlina.