latinica  ћирилица
27/06/2024 |  07:54 ⇒ 11:27 | Autor: RTRS

Kevac: Cilj sankcija - gašenje ATV-a, sve ostalo su laži (VIDEO)

Cilj sankcija koje je su SAD uvele, jeste da se ugasi ATV, a sve drugo što navedu kao razlog je laž, rekao je za naš Јutarnji program direktor Alternativne televizije Banjaluka Srđan Kevac.
Gost Јutarnjeg programa - Foto: RTRS
Gost Јutarnjeg programaFoto: RTRS

- Cilj je da se mi ugasimo, to je tako. Ni krivi, ni dužni našli smo se na nekoj "listi". Ko pravi te liste, ko odlučuje o tome - upitao je Kevac.

Istakao je da su posljedice ogromne, te da se ne mogu izmjeriti.

- Trebamo spasiti osnovno, a to su ljudska prava. Imamo 166 radnika na ATV-u, koji su već duže vrijeme izloženi ovome. Nagađamo da nekome smetamo, možda smo previše svoji, što njima ne odgovara - dodao je Kevac.

Kevac je dodao da u ovakvim situacijama, treba se naći model kako zadržati radnike, jer je tu dosta kvalifikovanih, vrijednih i pametnih ljudi, koji kao takvi, mogu olako doći do drugog posla.

- Vidjeli smo mnogo primjera, kvalifikovanih, pametnih ljudi, koji svakodnevno dolaze u takve izazove, da možda razmišljaju i o napuštanju tih firmi, što je problem - naveo je Kevac.

Ističe, da su se sankcije i kada je u pitanju i marketing kuće, odrazile na ATV.

- Nažalost i prije sankcija, a i odmah nakon toga, svi budžeti marketinških agencija, koje se odnosne na ATV, su poništene. Možda su neke kompanije htjele, da ih mi promovišemo, ali zbog, da se tako izrazim, loše reklame, nisu - dodaje Kevac.

Kevac navodi da se ova medijska kuća, na svaki mogući, zakonom dozvoljen način, bori da opstane, te da ispuni očekivanja koja gledaoci imaju, jer je to važno.

Dodaje da je poslovanje pod sankcijama veoma izazovno.

- Za ono što je za druge sasvim normalno, od posjedovanja programskog sadržaja do bankovnih računa, nama je izazov, ali ponos je biti na čelu kompanije, koju predstavljaju ljudi, koji rade u ovakvim uslovima, nepravednim uslovima. Nepravedno je to da se slomi sve na profesionalcima, dubina ovih sankcija je takva. Oni su nam čak rekli da je to usmejerno protiv menadžmenta, ne protiv novinara. Prijetnje zatvaranjem računa, nemaju granica, one se šire na ljude kiji su povezani, njihove porodice, što je besmisleno - napominje Kevac, ističući da nemaju pravo nazad, već da se bore za egzistenciju.