latinica  ћирилица
28/06/2024 |  08:35 ⇒ 08:35 | Autor: SRNA

Đurić: Poštovanje međunarodnog prava ključno, Srbija se bori za Kosmet

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je da je poštovanje međunarodnog prava ključno i da je Srbija zemlja koja se bori za očuvanje političke i ekonomske stabilnosti i mira na svim meridijanima, ali i za svoju poziciju u vezi Kosmeta.
Marko Đurić (foto: TANЈUG / Ministarstvo spoljnih poslova Srbije) -
Marko Đurić (foto: TANЈUG / Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)

Đurić je tu poruku prenio učesnicima zasjedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država u Paragvaju, naglasivši da je to bila prilika da se Srbija bori za svoju poziciju kada je riječ o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Kosova i Metohije, ali i prilika da se razgovara o sve većoj potrebi za multilateralizmom u svijetu.

On je naveo da je posjeta Paragvaju bila sjajna prilika za Srbiju da se profiliše kao zemlja koja jača ekonomske, političke i kulturne veze s tim dijelom svijeta.

- Srbija koristi svaku priliku da jača odnose sa zemljama u ovom dijelu svijeta i smatramo da je to naša uporedna prednost u odnosu na neke druge države iz našeg regiona - poručio je Đurić.

On je naglasio je da je Srbija prepoznata, ne samo kao rastuća ekonomija, već i kao pouzdani i iskreni prijatelj država zapadne hemisfere, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

- Srbija za mnoge od tih zemalja predstavlja ulaznu kapiju na evropski kontinent. To nama stvara mnoge razvojne mogućnosti - naveo je šef srpske diplomatije.