latinica  ћирилица
01/07/2024 |  10:44 ⇒ 10:44 | Autor: RTRS

Šeranić u posjeti Oštroj Luci: Nabaviti što prije patronažno vozilo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je da će kroz model konkursa koji podrazumijeva izdvajanja lutrijskih sredstava, namijenjenih za socijalnu zaštitu, nastojati pomoći opštini Oštra Luka u nabavci jednog putničkog vozila za potrebe patronažnih posjeta stanovnicima.
Alen Šeranić u posjeti opštini Oštra Luka - Foto: RTRS
Alen Šeranić u posjeti opštini Oštra LukaFoto: RTRS

- Postoji potreba za uvođenjem te službe i nabavkom vozila s obzirom na geografske karakteristike i demografsko stanje. Tako bi se mogli građani posjetiti, oni koji su onemoćali i stariji, u smislu pružanja određenih aspekata i zdravstvene, ali i socijalne zaštite - rekao je Šeranić.

Šeranić je istakao da su u toku aktivnosti prelaska oštrolučkog Doma zdravlja na trezorsko poslovanje.

- Oštra Luka je završila sve svoje obaveze koje je imala i očekuje se u narednom periodu da bude realizovana uplata svih dugovanja koja su bila vezana za sam Dom zdravlja prema Poreskoj upravi, da budu izmirena - rekao je Šeranić.

Predsjednik Skupštine opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da lokalna vlast razrađuje ideje izgradnje novog objekta Doma zdravlja. 

- Planiramo da krenemo s jednim projektom za potpuno novi dom zdravlja koji bi bio ovdje u centru Oštre Luke i u nekom narednom periodu od četiri godine bi trebalo da bude završen - najavio je Stanar.