latinica  ћирилица
03/07/2024 |  10:58 ⇒ 11:50 | Autor: RTRS

Uhapšen Banjalučanin koji je pljačkao markete (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u operativnoj akciji "Strip" identifikovali su i lišili slobode R.M. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništva.
Hapšenje - Foto: RTRS
HapšenjeFoto: RTRS

R.M. se sumnjiči da je na području grada Banjaluka, 6. oktobra i 10. novembra 2023. godine, te 26. juna ove godine, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, od radnika tri marketa otuđio 18.849 KM, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

U saopštenju se navodi da je na osnovu naredbe dežurnog sudije banjalučkog Okružnog suda, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen pretres stana i drugih prostorija koje R.M. koristi i da su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Ustupljena fotografija

- Takođe, na jednoj lokaciji na području opštine Kotor Varoš pronađeni su i tokom uviđaja izuzeti odjevni predmeti i pištolj marke "Blow TR 17" koje je lice R.M. koristilo tokom izvršenja krivičnih djela, a potom odbacilo - navodi se u saopštenju.

Ustupljena fotografija

R.M. će nakon kriminalističke obrade biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.