latinica  ћирилица
01/07/2024 |  17:30 ⇒ 17:30 | Autor: sputniknews.com

Dačić i Gruško: Dalje inteniziviranje saradnje Srbije i Rusije (FOTO)

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom o nastavku bilateralne saradnje dvije zemlje, sa posebnim akcentom na dalje intenziviranje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, posebno vanrednih situacija.
Gruško i Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Gruško i Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Ocjenjeno je da su odnosi dvije zemlje u oblasti unutrašnjih poslova intenzivni i da se odvijaju na više različitih nivoa, kroz razmjenu informacija i saradnju policija dve zemlje u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić i Gruško su razgovarali i o aktuelnim bezbjednosnim pitanjima, a Dačić je istakao da je bezbjednost svih građana Srbije, kao i svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u našoj zemlji prioritet rada MUP-a, kao i da će im Srbija osigurati bezbjednost.

Naglasio je posvećenost Srbije borbi protiv terorizma i važnost međunarodne saradnje u ovoj oblasti.

Gruško je izrazio punu podršku Srbiji u očuvanju stabilnosti i bezbednosti i naglasio važnost inicijativa u suzbijanju terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala, ali i potrebu za kontinuiranom koordinacijom nadležnih bezbjednosnih institucija.

Dačić i Gruško su se saglasili da su dijalog i saradnja ključni u rešavanju svih izazova koji stoje pred globalnom zajednicom, navedeno je u saopštenju.