latinica  ћирилица
02/07/2024 |  15:02 ⇒ 18:17 | Autor: RTRS

Dodik: Srpskoj je Srbija nacionalni interes i obrnuto (VIDEO)

Srpskoj je nacionalni interes Srbija i obrnuto i nije tačno da je Republika Srpska izolovana, a tu priču promoviše opozicija po stranim ambasadama, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Narodnoj skupštini Srpske.
Milorad Dodik - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Dodik je istakao da svako ima pravo da kaže svoje mišljenje o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojenoj na Svesrpskom saboru, ali da nema pravo i da laže.

Povodom diskusije poslanika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića o Deklaraciji, predsjednik Srpske je poručio Srpska nije bankrotirala i da ispunjava svoje obaveze redovno.

 - Teško je trpiti toliku količnuz laži, ali imajući u vidu da cilj Vukanovića jeste da baci ljagu na sve ovo. Ne bi trebalo da napada mene, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, patrijarha Porfirija... - navodi Dodik.

On je tokom rasprave o Deklaraciji u parlamentu Srpske rekao da u Srpskoj žive suviše ozbiljni ljudi koji ne žele o ovako važnom pitanju da polemišu sa onima koji izmišljaju i imaju direktne instrukcije stranaca.

On je dodao da Vukanović misli da galamom može nešto postići, te da se tako ne štite nacionalni interesi.

- Vukanović želi ovaj dan svojom pričom da dovede u pitanje i da se priča samo o njemu. Јa sam ponosan što sam učestvovao u svemu ovome i što je Deklaracija usvojena - poručio je Dodik.

Dodik je upitao kakav to haos vlada u Srpskoj, te ocijenio da Vukanović patološki izmišlja. Dodao je da Vukanović nije reagovao kada je Kristijan Šmit nametnuo zakone i upitao ga da li je to onda pravda na koju se poziva.

- Koliko ovo društvo može istrpjeti takvih laži koje se iznesu na taj način? Treba očekivati da ćete na sve što lažno iznesete dobiti odgovor - dodao je predsjednik Srpske.