latinica  ћирилица
04/07/2024 |  19:15 | Autor: RTRS

Šobot: Studenti ključni nosioci promjena i inovacija

Doktor Nikola Šobot, kandidat za gradonačelnika Banjaluke, održao je inspirativan sastanak sa mladima na kojem su dominirale teme vezane za budućnost obrazovanja i zapošljavanja mladih.
Šobot sa mladima - Foto: Ustupljena fotografija
Šobot sa mladimaFoto: Ustupljena fotografija

U sklopu sastanka, Šobot je naglasio značaj podrške mladima kao temelja za napredak Banjaluke, ističući da su studenti ključni nosioci promjena i inovacija.

Takođe, razgovaralo se o mogućnostima za poboljšanje studentskog standarda i stvaranju novih prilika za stručno usavršavanje i praksu.

Šobot je pozvao mlade da aktivno učestvuju u kreiranju politika koje će unaprijediti uslove života i rada u Banjaluci, obećavši da će u svom mandatu posvetiti posebnu pažnju mladima i njihovim potrebama.

- Banjaluka je dragulj u kruni Republike Srpske i zaslužuje da se u njoj posebna pažnja posveti mladima, njihovom obrazovanju i položaju. Najbogatija društva i najuspešniji gradovi su oni koji prepoznaju da se ulaganje u obrazovanje danas žanje višestruko većim bogatstvom u budućnosti - rekao je Šobot.

Mladi su izrazili zahvalnost na prilici da iznesu svoje ideje i probleme, te su podržali inicijative koje je doktor Šobot predložio.