latinica  ћирилица
03/07/2024 |  15:36 ⇒ 15:49 | Autor: RTRS

Skoko: SPS uvijek podržava nacionalno važna pitanja kao što je Deklaracija

Socijalistička partija Srpske je podržala usvajanje Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.
Maksim Skoko - Foto: RTRS
Maksim SkokoFoto: RTRS

Ova Deklaracija, prema riječima potpredsjednika SPS-a Maksima Skoke, predstavlja važan korak ka očuvanju našeg identiteta, kolektivnih prava i kulturne baštine, dok istovremeno potvrđuje našu opredijeljenost za mirnu i prosperitetnu budućnost.

- Želim naglasiti da Deklaracija nije uperena ni protiv koga, već je usmjerena na afirmaciju prava i poboljšanje položaja srpskog naroda. Socijalistička partija Srpske se zalaže za promociju i zaštitu prava svih naroda. Deklaracija je rezultat naše dugogodišnje borbe za ravnopravnost i zaštitu interesa srpskog naroda. SPS je nacionalno odgovorna partija i naši poslanici su glasali za njeno usvajanje - izjavio je Skoko, koji je i šef poslaničke grupe SPS u NSRS.

Skoko je izrazio zahvalnost rukovodstvu Srbije koje nastavlja brigu o Srbima u regionu.

On je dodao da srpski narod ima pravo na zaštitu svojih prava i sloboda, kao i na aktivno učešće u političkom životu, te da je Deklaracija temelj za osiguranje tih prava.

- Pozivam sve političke i društvene aktere da prepoznaju značaj ove Deklaracije i da se pridruže naporima za njenu zakonsku razradu i sprovođenje. Samo zajedničkim radom i solidarnošću možemo osigurati da prava našeg naroda budu poštovana i da zajedno gradimo stabilnu i prosperitetnu budućnost za sve narode BiH - izjavio je Skoko.