latinica  ћирилица
04/07/2024 |  09:26 ⇒ 09:38 | Autor: TANЈUG

Tramp: Bajden napušta predsjedničku kandidaturu; Bajden: Ne odustajem

Na društvenim mrežama pojavio se snimak republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa koji u privatnom razgovoru vođenom na golf terenu tvrdi da će njegov rival, demokratski kandidat DŽo Bajden napustiti predsjedničku trku zbog lošeg nastupa u prošlonedjeljnoj debati.
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/WILL LANZONI / CNN PHOTOS MANDATORY CREDIT) -
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/WILL LANZONI / CNN PHOTOS MANDATORY CREDIT)

Na snimku koji je objavljen na sajtu "Trut Soušal" (Truth Social) Tramp opisuje potpredsjednicu Kamalu Haris kao "lošu".

- On (Bajden) je samo dao otkaz. Napušta (predsjedničku) trku, a to znači da imamo Kamalu (Haris). Mislim da će ona biti bolja. Ona je tako patetična - rekao je Tramp iz kola za golf u snimku, prenosi Skaj njuz.

Prema odvojenim anketama koje su sproveli Njujork Tajms i Volstrit DŽornal, Tramp ima više šansi za pobjedu nego Bajden. Na osnovu ankete Njujork Tajmsa, sprovedene među registrovanim biračima za koje se smatra da će izaći na izbore 05. novembra, za Trampa bi glasalo 49 odsto birača, a za Bajdena 43 odsto.

Bajden bi zvanično trebalo da bude nominovan u avgustu, a jedini način na koji bi mogao da bude smijenjen je da sam podnese ostavku, što je on negirao da će uraditi.

Bajden: Kazaću ovo što jasnije mogu, u predsjedničkoj trci sam do kraja, ne odustajem

Američki predsjednik DŽo Bajden odbacio je glasine da namjerava da odustane od svoje kandidature za predstojeće izbore i istakao da je spreman da pobijedi u novembru.

- Dozvolite mi da kažem ovo što jasnije mogu: kandidujem se, niko me ne tjera. Ne odlazim. U ovoj trci sam do kraja i pobijedićemo - poručio je predsjednik, prenosi AP.