latinica  ћирилица
04/07/2024 |  09:32 ⇒ 09:37 | Autor: TANЈUG

Pobjede košarkaša Litvanije i Portorika u kvalifikacijama za OI

Košarkaška reprezentacija Litvanije pobijedila je jutros u San Huanu selekciju Obale Slonovače rezultatom 97:93 u meču drugog kola grupe A kvalikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.
Košarka (Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS/ilustracija) -
Košarka (Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS/ilustracija)

Najefikasniji u selekciji Litvanije bio je Domantas Sabonis sa 22 poena, dok je Marius Grigonis dodao 18. U poraženoj ekipi najbolji je bio Deon Tompson sa 18 poena.

U ovom kolu slobodna je bila selekcija Meksika. Litvanija je obezbijedila prvo mjesto u grupi A sa četiri boda i plasman u polufinale kvalifikacija. Selekcije Meksika i Obale Slonovače imaju po bod.

Košarkaši Meksika će u posljednjem, trećem kolu igrati sa Obalom Slonovače, dok će Litvanija biti slobodna.

Reprezentacija Portorika je savladala Bahrein rezultatom 99:56 u meču drugog kola grupe B na kvalifikacionom turniru u San Huanu.

Najefikasniji u selekciji Portorika bio je Stefen Tompson sa 20 poena. U reprezentaciji Bahreina najbolji je bio Zi Hamuda sa 15 poena. Italija je bila slobodna u ovom kolu.

Košarkaši Portorika će u posljednjem, trećem kolu grupe B igrati sa Italijom, dok će Bahrein biti slobodan. Selekcije Portorika i Italije obezbijedile su plasman u polufinale kvalifikacija.

Pobjednik turnira u San Huanu izboriće plasman na OI u Parizu, a igraće u grupi C sa selekcijama Srbije, SAD i Јužnog Sudana.