latinica  ћирилица
04/07/2024 |  14:17 ⇒ 16:04 | Autor: RTRS

Univerzitetu u Banjaluci Erazmus povelja za visoko obrazovanje

Evropska komisija dodijelila je Univerzitetu u Banjaluci Erazmus povelju za visoko obrazovanje na osnovu uspješne projektne prijave.
Univerzitet u Banjaluci - Foto: Ustupljena fotografija
Univerzitet u BanjaluciFoto: Ustupljena fotografija

Dodjelom Erazmus povelje Evropska komisija je potvrdila posvećenost Univerziteta u Banjaluci principima i vrijednostima Erazmus plus programa. Takođe, potvrđena je privrženost Univerziteta unapređenju svih aspekata međunarodne saradnje, a naročito aktivnostima koje se tiču razmjene studenata i osoblja, te zajedničkih obrazovnih projekata, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Erazmus povelja za visoko obrazovanje pruža opšti okvir kvaliteta za aktivnosti evropske i međunarodne saradnje koje visokoškolska ustanova može da sprovodi u okviru Erazmus plus programa.

Kao osnovni principi Erazmus povelje navode se principi priznavanja rezultata ostvarenih u toku razmjene, obezbjeđenje jednakog pristupa, ravnopravnog tretmana i zabrane diskriminacije studenata zainteresovanih za učešće u međunarodnim aktivnostima, odnosno pružanje kvalitetnih usluga vezanih za podršku mobilnosti studenata i osoblja.

Pored toga, potpisivanjem Erazmus povelje Univerzitet u Banjaluci izrazio je spremnost da radi na sprovođenju prioriteta Erazmus plus programa vezanih za preduzimanje neophodnih koraka za digitalizaciju upravljanja mobilnostima, promovisanje ekološki prihvatljivih praksi u svim programskim aktivnostima, podsticanje učešća pojedinaca iz nedovoljno zastupljenih grupa o promovisanje građanskog angažmana učesnika u razmjenama, navodi se u saopštenju.