latinica  ћирилица
04/07/2024 |  15:26 ⇒ 15:34 | Autor: TANЈUG

Nikolić pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva djevojčice (2)

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Miloša Nikolića iz sela Donji Dejan na kaznu doživotnog zatvora zbog optužbe da je 21. februara prošle godine u Zaječaru na smrt pretukao P.V., dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge.
Apelacioni sud u Nišu (Foto: www.ni.ap.sud.rs) -
Apelacioni sud u Nišu (Foto: www.ni.ap.sud.rs)

Drugostepeni sud je odbio žalbu njegovog branioca i potvrdio prvostepenu presudu.

Ovo je osma pravosnažna kazna doživotnog zatvora od 2019. godine u Srbiji kada je ova kazna ponovo uvedena, dok je ukupno izrečeno 11 takvih kazni.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vrijeme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Nikolić je proglašen krivim da je 21. februara prošle godine u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.