latinica  ћирилица
04/07/2024 |  17:01 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Vulin: Veliki dan za Srpsku i sve Srbe

Čestitam Narodnoj skupštini Republike Srpske i srpskoj braći svih vjera veliki korak ka zajedničkoj budućnost, jer ovo je veliki dan za Srpsku i sve Srbe, rekao je potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Istakao je da je Narodna skupština Republike Srpske bez izuzetka među srpskim poslanicima izglasala novu zastavu i himnu.

Rekao je da je su trobojka sa grbom Nemanjića i "Bože pravde" simbol jedinstva kome Srbi teže vekovima.

- Osporiti pravo  Srpskoj da odlučuje koji simboli je određuju i predstavljaju njene težnje i nade, znači osporiti pravo Srbima da donose demokratske odluke o sebi. NSRS je pokazala da se podvala pokrajinskog identiteta koji će poslužiti za odvajanje ili suprotstavljanje jedinstvenoj velikoj srpskoj naciji nikada više neće primiti među Srbima van Srbije. Ovo je dokaz da su Srbi jedinstven politički narod i da nas više ništa neće zavaditi i učiniti plijenom velikih. NSRS i srpskoj braći svih vjera čestitam još jedan veliki korak ka zajedničkoj budućnosti. Bože pravde - poručio je Vulin reagujući na to što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Nacrt zakona o upotrebi grba Nemanjića i himne "Bože pravde".