latinica  ћирилица
04/07/2024 |  15:50 | Autor: TANЈUG

Erik ten Hag produžio ugovor sa Mančester Јunajtedom

Holandski fudbalski stručnjak Erik ten Hag potpisao je novi ugovor sa čelnicima Mančester Јunajteda, saopštio je danas engleski klub.
Erik ten Hag (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN) -
Erik ten Hag (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN)

Kako je saopšteno iz kluba sa stadiona Old Traford, 54-godišnji Holanđanin se potpisom novog ugovora obavezao na vjernost do juna 2026. godine.

- Veoma sam zadovoljan što sam postigao dogovor sa čelnicima kluba o nastavku saradnje. Osvrćući se na protekle dvije godine, možemo sa ponosom da pričamo o dva trofeja i mnogim primerima napretka u odnosu na ono na čemu smo bili kad sam se pridružio klubu - rekao je Erik ten Hag za klupski sajt poslije potpisivanja novog ugovora.

Holanđanin je dodao da je pred ekipom još mnogo napornog rada da bi dostigli nivoe koji se očekuju od Mančester Јunajteda, a to su engleske i evropske titule.

- U mojim razgovorima sa klubom, našli smo potpuno jedinstvo u našoj viziji za postizanje tih ciljeva i svi smo snažno posvećeni tome da zajedno krenemo na taj put - zaključio je Holanđanin.

Erik ten Hag je u Mančester Јunajted stigao iz Ajaksa prije dvije godine, a sa "crvenim đavolima" je osvojio Liga Kup 2023. i FA Kup 2024. godine.

Klub je vodio na 114 utakmica u svim takmičenjima, uz skor od 66 pobjeda, 17 remija i 31 poraz. Trostruki prvak Evrope naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona, već u Ligi Evrope, jer je prethodnu sezonu u Premijer ligi okončao tek na osmom mjestu.