latinica  ћирилица
25/07/2024 |  07:03 ⇒ 09:23 | Autor: TANЈUG

Aerodrom u Frankfurtu zbog protesta klimatskih aktivista obustavio sve letove

Aerodrom u Frankfurtu, najprometniji u Njemačkoj, privremeno je jutros obustavio letove zbog protesta na aerodromu, saopštili su iz aerodromske službe i njemačke policije.
Aerodrom u Frankfurtu (Foto: EPA/ANDRE PAIN) -
Aerodrom u Frankfurtu (Foto: EPA/ANDRE PAIN)

- Mole se putnici da za sada ne dolaze na aerodrom i provere status svog leta - saopštili su iz aerodromske službe na platformi X.

bog akcije klimatskih aktivista, vazdušni saobraćaj na aerodromu u Frankfurtu je privremeno obustavljen, saopštio je portparol njemačke policije.

Prema informacijama iz policije nekoliko demonstranata je rano jutros ušlo u aerodromske prostorije i započeli su protest, prenose njemački mediji.

Njemački aerodrom Keln-Bon suspendovao je letove na nekoliko sati u srijedu nakon što su se klimatski aktivisti zalepili za pistu, dok su vlasti spriječile slične akcije na drugim evropskim aerodromima.

Aktivistička grupa, "Poslednja generacija" saopštila je da se pet osoba zalijepilo za asfalt i objavila slike svojih članova sa rukama zalijepljenim za pistu.

Oni su naveli da žele da njemačka vlada napusti sporazume oko nafte, gasa i uglja do 2030. godine.

Grupa je saopštila da su "slični mirni, građanski protesti na aerodromima" danas planirani širom Evrope i Sjeverne Amerike.