latinica  ћирилица
25/07/2024 |  11:37 ⇒ 11:38 | Autor: RTRS

Uhapšen brat Nikole Јokića! (VIDEO)

Strahinja Јokić, brat srpskog košarkaša Nikole Јokića, uhapšen je u SAD zbog napada na utakmici Denvera, kada je udario čovjeka u lice.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Strahinja je optužen je za napad trećeg stepena, prekršaj, i pojavio se u utorak pred Okružnim sudom u Denveru, navodi se u sudskim spisima.

Policija Denvera je prvi put saznala za tuču putem viralnog TikTok video snimka koji prikazuje ''poznate članove porodice igrača Denver Nagetsa Nikole Јokića kako se svađaju sa neidentifikovanim navijačem na tribinama'', navodi se u izjavi o hapšenju.

Na snimku je prikazana ''verbalna razmjena'' navijača i Strahinje i Nemanje Јokića, prije nego što je jedan od braće udario navijača u lice, napisala je policija.

Detektiv iz Denvera je intervjuisao navijača tri dana nakon utakmice 22. aprila i primijetio da ima posjekotine i modrice oko i ispod lijevog oka. Muškarac je tada policiji rekao da ga je jedan od braće Јokić, ''veliki momak sa irokezom'', udario pesnicom u lice i da je napad bio ničim izazvan. Policija je kasnije identifikovala Strahinju Јokića preko njegove tetovaže na vratu.

Muškarcu je kasnije dijagnostikovan potres mozga, navodi se u izjavi pod zakletvom. On u početku nije želio da tuži Strahinju Јokića jer se plašio odmazde i zabrinut za bezbjednost porodice, ali se početkom maja predomislio.

Kada su ga policajci kontaktirali, Strahinja Јokić im je rekao da smatra da nije učinio ništa loše jer brani starijeg čovjeka kojeg poznaje dugo vremena.