latinica  ћирилица
25/07/2024 |  15:09 ⇒ 15:19 | Autor: RTRS

Miličević: Nikakve prijetnje i optužnice neće me uplašiti

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević rekao je danas da ne postoji ta sila prijetnja, optužnica, hapšenje ni fizički nasrtaj koji će ga uplašiti i da to ne mogu ni, kako kaže, montirani procesi režima.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

On je rekao da se pred svake izbore od 2016. godine do danas protiv njega podižu krivične prijave i optužnice.

- Ovo je zarobljena država od strane SNSD već jako dugo i zarobljene institucije i država u kojoj ne smijete da dignete glavu i kažete bilo šta, ili uradite nešto što se ne sviđa onima koji vladaju, a koji u vama vide neku vrstu opasnosti za njihov status i režim, te potencijalnu opasnost za izbore - rekao je Miličević, saopšteno je iz SDS-a.

On je ponovio da neće podleći prijetnjama bilo koje vrste.

- Dakle, idem do kraja po svaku cijenu. Zašto se tako ponašam? Jer ne snosim bilo kakvu odgovornost za bilo šta za šta me opterećuju. Pred svake izbore podižu prijave, a jedna od njih traje već devet godina, sa dvije oslobađajuće presude, a koja se ponovo aktivira i vrti u krug. Dakle, ružno je reći, ali navikao sam na to - navodi Miličević.

On tvrdi da je "Republika Srpska postala zarobljena država u kojoj režim montira političke procese".

- Ta vrsta represije, nesigurnosti, taj osjećaj da u svakom trenutku bilo ko od nas može biti žrtva zarobljene države i gdje mogu da vas u svakom momentu sankcionišu ako nekome smetate, to je jako ružan osjećaj - kaže Miličević.

On je rekao da takvo ponašanje u njemu izaziva samo veću želju za borbom.

- Neće me niko pokolebati. Јa sada govorim kao predsjednik SDS-a. Na kraju, /predsjednik Repubike Srpske/ Milorad Dodik je u martu na sjednici NSRS poručio da ću "vidjeti šta će me dočekati, te da će me pobijediti u Tesliću" - rekao je Miličević i dodao:

- Kao predsjednik SDS-a sam meta i spreman sam da to nosim. Straha nema i idemo do kraja i konačne pobjede. Na tom putu sam spreman na sve moguće represija i ja i moja porodica, kao i moja politička partija.

Kada je pitanju krivična prijava zbog koje je juče saslušan u Tužilaštvu, Miličević kaže da je veoma bitno da se zna ko je lice koje je njen podnosilac.

- To je čovjek koji je povjerenik SDA, koji je, kada je počeo da se gradi pominjani objekat bio odbornik PDP-a, da bi u tom mandatu prešao u SNSD zajedno sa sadašnjim predsjednikom OO SNSD Teslić. To je čovjek koji je umiješan u zamjenu vreća sa biračkim materijalom na čuvenom referendumu u Tesliću za opoziv načelnika - naglasio je Miličević.

On tvrdi da su politički protivnici SDS-a "dio podzemlja i kriminalnog miljea koji prevazilaze granice lokalnog nivoa i koji su poznati čak i na regionalnom nivou".

- Ako neko nema hrabrosti da krene protiv toga onda moramo biti svjesni da ćemo ostati zarobljena država, da će nam vladati tajkuni, da će nas plašiti i da će skidati glave, da nećemo više biti u zemlji sa čistim vazduhom i bistrim rijekama. To je ono što bi nas moglo dočekati, ali ja sam ipak siguran da postoje ljudi koji to neće dozvoliti - rekao je Miličević.