latinica  ћирилица
25/07/2024 |  20:41 ⇒ 21:04 | Autor: SRNA

Macura: Povezivati žene iz Srbije i Hercegovine

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za ravnopravnost, sprečavanje nasilja nad ženama i ekonomsko i političko osnaživanje žena Tatjana Macura razgovarala je danas sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem o razvoju ženskog preduzetništva, te najavila da će se u budućnosti baviti povezivanjem žena iz Srbije i Hercegovine.
Trebinje, sastanak Macura - Ćurić - Foto: SRNA
Trebinje, sastanak Macura - ĆurićFoto: SRNA

Macura je najavila da će sutra u Trebinju posjetiti organizaciju koja se bavi proizvodnjom organske smokve i istakla da je to prilika za povezivanje žena koje se bave ovakvim aktivnostima u Srbiji i Hercegovini.

Ona je naglasila da je primjer dobre prakse "Hercegovačka kuća" koja okuplja veliki broj poljoprivrednih gazdinstava i van Trebinja.

- Nadam se da će mi to dati motiv da pokušam da okupim žene u takvu organizaciju, da izađu na tržište - rekla je Macura.

Ćurić je naveo da je na sastanku razgovarano o osjetljivim kategorijama stanovništva, preduzetništvu, te domaćinstvima u ruralnim područjima.

- U narednom periodu ćemo pojačati saradnju kada je riječ o aktivnostima Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, kao i izgradnji sigurne kuće - rekao je Ćurić.