latinica  ћирилица
26/07/2024 |  10:51 ⇒ 11:25 | Autor: RTRS

Golić: Olimpijada je san svakog sportiste

Učešće na Olipijskim igara je san i najveći cilj svakog sportiste, a sreća je najveća kada osvojite medanju, istakla je u programu Radija Republike Srpske nekadašnja košarkašica Slađana Golić koja je osvajila srebrnu medalju na OI u Seulu 1988. godine.
Slađana Golić - Foto: RTRS
Slađana GolićFoto: RTRS

Slađana Golić učestvovala je na OI u Los Anđelesu 1984.godine. Trebalo je da nastupi i na Olimpijskim igarama u Barseloni, u okviru reprezentacije Јugoslavije, ali zbog sankcija nije otišla.

- Pripremale smo se, trebalo je da zadužimo opremu, a onda smo bile razočarane jer su nam javili da nećemo učestvovati, tako da razumijem kako je danas ruskim sportistima, koji zbog sankcija neće biti u Parizu – kaže Slađa Golić.

Nekadašnji plivač Željko Panić, učesnik Olimpijskih igara u Sidneju i Atini ističe da utisci i sjećanja sa najveće svjetske smotre sportista ostaju za cijeli život.

- Posebno je lijepa atmosfera u Olimpijskom selu, a neću zaboraviti ni atletska takmičenja, koja su možda i najatraktivnija - kaže Panić.

Slađana Golić očekuje dobre igre i uspjehe muške i ženske košarkaške reprezentacije Srbije a Željko Panić koji je i jedan od trenera plivača iz Republike Srpske Јovana Lekića koji će nastupiti u Parizu, kaže da Јovanove najbolje rezultate treba očekivati u budućnosti.

- Јovan ima 21 godinu i sugiran sam da će najbolje rezultate imati na sljedećoj Olimpijadi u Losa Anđelesu 2028.godine-kaže Panić u emisiji Radija Republike Srpske posvećenoj početku 33. ljetnjih olimpijskih igara u Parizu.