latinica  ћирилица
26/07/2024 |  11:47 ⇒ 11:51 | Autor: RTRS

Drugo veče ŠA Fest-a u Prijedoru obilježio "Buč Kesidi" (FOTO)

Peti Memorijalni art festival ŠA Fest nastavljen je u četvrtak nastupom rok benda "Buč kesidi" u festivalskoj "Antistres zoni", saopšteno je iz organizacije ovog festivala.
Buč Kesidi - Foto: Ustupljena fotografija
Buč KesidiFoto: Ustupljena fotografija

Pančevački dvojac furioznom svirkom oduševio je rasplesanu publiku, pruživši jedan od najboljih nastupa ŠA festa.

Nakon "Buč kesidija", na afterpartiju, nastupio je beogradski di džej Dejan Milićević, jedan od pionira tehno scene u Srbiji, nastavljujući da isporučuje plesne ritmove.

Publika na ŠA Festu (Foto: Ustupljena fotografija)

Nešto ranije tokom dana u "Art kutku", ispred Galerije "Sreten Stojanović", održana je još jedna likovna radionica za djecu na kojoj su novim naraštajima "grada slikara" članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora na zabavan način pokazali osnovne slikarske tehnike i načine na koji da na papir prenesu svoju kreativnost.

Posjetioci ispred Galerije i dalje imaju priliku da vide izložbu plakata o temi nasilja na internetu studenata akademija likovne umjetnosti u Banjaluci i Novom Sadu, a u samoj Galeriji izložbu grafičkog dizajna bivše Јugoslavije "Yugo Logo". Tu su i bili i članovi Udruženja "Neven", udruženja djece sa poteškoćama u razvoju koji su svojim vrijednim rukama izradili suvenirske magnete samo za ŠA Fest.

"Antistres" zona bila je u znaku muzičkih i ekoloških radionica koje su održali članovi Centra za životnu sredinu i Muzički atelje Rock simfonija.

Na malom gradskom trgu ponovo je održan ŠA kids program za mališane. Nastupili su "HAOS animatori" koji su djeci pružili edukativno-zabavni program u kojem nije nedostajalo igre, plesa i smijeha, ali ni akrobacija.

ŠA Kids (Foto: Ustupljena fotografija)

Glavni Muzički dio programa ŠA festa počinje večeras kada će u ŠA lajv zoni u Ljetnoj bašti nastupiti Partibrejkers, Sanšajn, Artan Lili, Bigru & Paja Kratak i prijedorski Eho Radar.

U "Elektro parku" u Starom gradu za ples do ranih jutarnjih sati biće zaduženi legendarni njemački di džej Ian Pooleu, kao i Marko Milosavljević, Kobaya, Danijel Kević i Wade Newhous.

ŠA fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

ŠA fest ove godine ne bi bio moguć bez podrške institucija Republike Srpske i Grada Prijedora, koji je pokrovitelj festivala.

Generalni sponzor festivala je Јelen pivo.

ŠA fest podržali su i Tropik, Red bul, Vivia voda, Turistička organizacija grada Prijedora, NLB banka, Austronet, Mira, Ai džin i Gazdina rakija i Arselor mital.

Generalni medijski pokrovitelj je Free radio Prijedor, a pokrovitelj Srpska info.