latinica  ћирилица
26/07/2024 |  15:44 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Majdov: Spreman sam za Olimpijske igre (FOTO/VIDEO)

DŽudisti Nemanji Majdovu iz Istočnog Sarajeva, koji će na Olimpijskim igrama u Parizu nastupati pod zastavom Srbije, uspjeh u ime svih građana Istočnog Sarajeva poželio je gradonačelnik Ljubiša Ćosić.
Nemanja Majdov (foto: facebook.com/majdovjudo1st) -
Nemanja Majdov (foto: facebook.com/majdovjudo1st)

Majdov je istakao da na najveću svjetsku smotru sportista ide spreman, bez povreda i da će dati sve od sebe da na najbolji način predstavi kako Srbiju, tako i Republiku Srpsku i svoj grad Istočno Sarajevo.

- Moj cilj naravno da, kao i uvijek, pokušam taj dan da budem što bolji, da budem na svom nivou, da pokažem da mogu da budem najbolji. Tamo nema niko koga nisam pobijedio do sada, naravno, to se sve odlučuje u jednom danu, Bog odlučuje ko će da bude najbolji. Daću sve od sebe, da predstavim kako Srbiju, tako i Republiku Srpsku, sve Srbe, kako naravno moj grad Istočno Sarajevo i sve građane mog grada, u ovom slučaju svi za jednog, jedan za sve - rekao je Majdov.

Trener Ljubiša Majdov naveo je da je najvažnija stvar da su odradili kompletan trenažni proces kao što su zamislili.

- Imali smo odlične uslove i stvarno pohvaljujem kako Olimpijski komitet Srbije, DŽudo savez Srbije i naš matični klub Crvenu zvezdu i naravno džudo klub randori Istočno Sarajevo bez kog ne bi moglo ništa, jer tu obavljamo sve trenažne procese - kaže Majdov.

Foto: SRNA

Ljubiša Ćosić gradonačelnik Istočnog Sarajeva je naveo da su ponosni što će Majdov biti predstavnik Srbije na Olimpijadi, ističući da je to velika stvar za ovu lokalnu zajednicu.

- Njemanji želim svu sreću u ime svih naših sugrađana i u ime svih ljudi kojima je u srcu pobjeda - poručio je Ćosić.

      View this post on Instagram

A post shared by EUROPEAN JUDO UNION (@europeanjudo)

Nemanja Majdov je pod zastavom Srbije ove godine učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, gdje se u kategoriji do 90 kilograma okitio srebrnom medaljom. To je bilo dovoljno da, sa još pet srpskih džudista, ostvari pravo da drugi put u karijeri nastupa na Olimpijskim igrama.

Majdov je prvi put na Ljetnim olimpijskim igrama učestvovao prije tri godine u Tokiju.

Ljetne olimpijske igre u Parizu biće otvorene večeras i trajaće do 11. avgusta uz učešće 10.500 takmičara koji će se takmičiti u 32 sporta za ukupno 329 zlatnih medalja.