latinica  ћирилица
26/07/2024 |  18:18 | Autor: SRNA

Milisav: Kada pomislimo da su konačno dotakli dno, ambasada nam pokaže da mogu još niže

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Marko Milisav izjavio je za Srnu da najnovijim saopštenjem Ambasada SAD u BiH flagrantno krši pravila Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ali i osnovne norme pristojnog ponašanja.
Marko Milisav - Foto: RTRS
Marko MilisavFoto: RTRS

Milisav je rekao da taman kada pomislimo da su konačno dotakli dno, iz Ambasade SAD nam pokažu da mogu još niže.

- Američka ambasada ponovo se oglasila komentarišući Republiku Srpsku na jedan krajnje neprimjeren i uvredljiv način, koji nikako ne priliči jednom diplomatskom predstavništvu. Zanimljivo je da se Amerikanci svaki put pred izbore na ovaj način dodatno animiraju i aktiviraju jasno se stavljajući na jednu stranu, odnosno napadajući rukovodstvo Srpske. To je svakako neprimjereno a postalo je i degutantno - istakao je Milisav.

Milisav, koji je prethodno obavljao funkciju ambasadora BiH u Kanadi, naglasio je da bi takvo ponašanje njega ili bilo kog drugog ambasadora u Kanadi bilo nezamislivo i odmah sankcionisano.

- Ovakvo ponašanje grubo krši Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i u svakoj normalnoj državi ambasador bi odmah bio proglašen za nepoželjnu osobu. Budući da mi živimo u BiH gdje ovakvog ambasadora slijepo slušaju, čak i pojedini političari iz Republike Srpske, to se naravno neće desiti - naglasio je Milisav.

Ono što svakako treba istaći, rekao je Milisav za Srnu, jeste da je ovakvo ponašanje uvredljivo ne samo za Republiku Srpsku, jer mi smo navikli na tu vrstu borbe, već i za SAD kao ozbiljnu silu koja je spala na to se ambasada ponaša kao uvrijeđena jetrva.

Milisav je poručio Ambasadi SAD u BiH da se u vezi sa državnim poslovima od kojih profitiraju porodica i prijatelji prvo obrate DŽo i Hanteru Bajdenu, aktuelnom predsjedniku SAD i njegovom sinu.