latinica  ћирилица
27/07/2024 |  14:50 ⇒ 14:50 | Autor: SRNA

Košarac: Marfi da prestane da se miješa u unutrašnja pitanja

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je odlazećem ambasadoru SAD u BiH Majklu Marfiju da, ako mu je istinski stalo do građana Srpske, prestane da se miješa u unutrašnje stvari u ovoj zemlji.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Neka prestane da blokira naš evropski put, neka ne sabotira domaći politički dogovor. Neka poštuje dejtonsku strukturu i ustavno uređenje zemlje u kojoj je gost! - napisao je Košarac na Instagramu.

Košarac je ukazao da je Republika Srpska izraz volje srpskog naroda i potrebe da slobodno živi na ovim prostorima.

- Građani Srpske na demokratskim izborima izražavaju svoju volju birajući političke predstavnike. U svakom izbornom ciklusu daju sve veću podršku predsjedniku Miloradu Dodiku - naveo je Košarac.

On je dodao da je Dodik lider srpskog naroda, a njegova politika je politika naroda Srpske.

- Predsjednik Dodik je naš izbor i odraz naše slobodne demokratske volje. Upravo je to najveći trn u oku američkog aparačika Marfija, koji ne može da se pomiri slobodnom voljom građana Srpske. Ostrašćen i manipulativan Marfi traći diplomatski mandat u BiH u umobolnoj borbi protiv Srpske i svega što je srpsko - naveo je Košarac.

On je naglasio da Marfi na dnevnoj osnovi vodi antisrpsku propagandu, "na kojoj bi mu pozavidjeli pobornici najvećeg ideološkog zla u istoriji čovječanstva".

- U želji da bude dopadljiv sarajevskoj čaršiji, Marfi je postao promotor `minderpolitike`, koja teži ka antiustavnoj, antidejtonskoj i antisrpskoj BiH. Školski primjer licemjerja i podlosti je Marfijeva lažna briga o `potrebama građana Republike Srpske` - napisao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Marfi je postao sinonim za diplomatski promašaj u svakom mogućem smislu.

- Upravlja Ambasadom SAD kao da je njegova privatna prćija, od čega ni SAD ni BiH nemaju nikakvu korist. Spoj neugodnog sa beskorisnim - to je najbolji opis njegovog rada u BiH - dodao je Košarac.