latinica  ћирилица
27/07/2024 |  21:27 | Autor: SRNA

Trokaz: "Srpska kuća" simbol francusko-srpskog prijateljstva

Francuski specijalni izaslanik za zapadni Balkan Rene Trokaz istakao je da otvaranje "Srpske kuće" u Parizu na početku Olimpijskih igara predstavlja simbol francusko-srpskog prijateljstva.
Srpska kuća u Parizu (Foto:  screenshot-video Tanjug) -
Srpska kuća u Parizu (Foto: screenshot-video Tanjug)

Trokaz je na društvenoj mreži Iks podsjetio da je "Srpsku kuću" otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu poslanika Skupštine Francuske i ministra za spoljnu trgovinu Franka Ristera.

Bivši poslanik u francuskom parlamentu Јael Menaš zahvalila je Vučiću i ambasadorki Srbije u Francuskoj Ani Hrustanović na dobrodošlici na otvaranju "Srpske kuće" u Parizu.

- Odlično sam se provela i uvijek možete da računate na mene da ću braniti prijateljstvo Francuske i Srbije i naše vrijednosti. Vaše povjerenje me obavezuje. Delimo zajedničku istoriju i još mnogo toga! - navela je Menaš na mreži Iks.

U Parizu je danas svečano otvorena "Srpska kuća", u okviru Olimpijskih igara 2024. godine, a otvaranju su prisustvovali i predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, koji je presjekao crvenu vrpcu.