latinica  ћирилица
16/08/2024 |  11:58 ⇒ 13:21 | Autor: RTRS

Nikolić: Inspekcija i dalje u banjalučkom Vodovodu; Prevencija - primarni cilj (AUDIO)

Republička inspekcija za hranu i danas nastavlja inspekcijski posao u banjalučkom Vodovodu, koji se odnosi na održavanje bazena, istakla je za RTRS Dušanka Nikolić, portparol Inspektorata Republike Srpske.


Vodovod Banjaluka, bazeni - Foto: RTRS
Vodovod Banjaluka, bazeniFoto: RTRS

- Danas su na licu mjeta bili i inspektori za hranu i inspektori zdravstvene inspekcije. Takođe, pranilarno je i da se vrše dodatne provjere. Uzet je uzorak čiji će rezultat biti poznati sljedeće sedmice - navodi Nikolićeva.

Kako ona dodaje, planirano je i uzimanje dodatnih uzoraka, kojima će se tražiti specifičnije analize, a koje će biti poslate u referentnu labaratoriju u Beograd, da bi se ispitali određeni parametri, koji su bitni za nastavak postupka.

Kada je riječ o radu inspekcije, Nikolićeva navodi da je primarni cilj rada - prijevremeno riješiti nepravilnosti, da ne bi nastao veći problem.

- Primarni cilj je prevencija, a to bi trebao fokus i samog banjalučkog Vodovoda, kao preduzeća, koji upravlja vodosnabdijevanjem: Važno je preventivno i blagovremeno raditi, a ne reagovati kada nastane problem - dodaje Nikolićeva.