latinica  ћирилица
16/08/2024 |  12:54 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Višković-Trifković: Poboljšan materijalni položaj penzionera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Udruženja penzionera Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Ratkom Trifunovićem.
Višković sa Udruženjem penzionera - Foto: Ustupljena fotografija
Višković sa Udruženjem penzioneraFoto: Ustupljena fotografija

Na sastanku se govorilo o položaju penzionera u Republici Srpskoj i mjerama koje Vlada preduzima na poboljšanju statusa najstarije populacije, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Višković je istakao da Vlada ima odličnu saradnju sa Udruženjem penzionera i da zajedno kontinuirano rade na tome da standard penzionera u Republici Srpskoj bude na višem nivou.

Dodao je da su penzije u proteklih šest godina znatno povećane, čime je poboljšan materijalni položaj najstarije populacije.

Predsjednik Udruženja penzionera Ratko Trifunović rekao je da su u udruženju zadovoljni odnosom Vlade prema najstarijoj populaciji i dinamikom povećanja izdvajanja za penzionere.

Zahvalio se premijeru Viškoviću za svu podršku koju je pružio ovom udruženju, prije svega što su penzioneri prioritetni u isplati penzija, ali i za pomoć u organizovanju finala šahovskog prvenstva.

Posebno je istaknut značaj projekta banjske rehabilitacije ze penzionere iz Srpske koju finansira Vlada posredstvom Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite. Rečeno je da se ovaj program odvija prema planu.

Sastanku je pripustvovao i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.