latinica  ћирилица
16/08/2024 |  14:42 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

PU Banjaluka: Zloupotrebama pričinili štetu od oko 878.417 KM

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluke, podnijeli su danas, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj protiv lica Ž.K. iz Posušja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja odgovornog lica i lica Ј.K. iz Posušja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

- Navedena lica se sumnjiče da su krivična djela počinila u vremenskom periodu od 2016. do mjeseca aprila 2022. godine na način da su lice Ž.K. kao vlasnik i odgovorno lice privrednog društva u Banjaluci i lice Ј.K. kao voditelj poslovnice društva u Banjaluci, zloupotrebama i nezakonitim poslovanjem, pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 878.471 KM, a za isti iznos oštetila privredno društvo - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako nevanično saznajemo, lice Ž.K. je kao odgvorno lice društva sa licem Ј.K. zaključilo i potpisalo Ugovor o autorskom djelu (za izradu web shopa), na osnovu kojeg je novčana sredstva sa svih žiro – računa društva prebacivalo na tekući račun lica Ј.K.

Lice Ј.K. je novčana sredstva sukcesivno podizalo i predavalo licu Ž.K., a sve u cilju prikazivanja negativnih rezultata poslovanja društva i neplaćanja zakonskih poreskih obaveza.