latinica  ћирилица
18/08/2024 |  10:13 ⇒ 11:34 | Autor: SRNA

Đurević: Diplomatske aktivnosti predsjednika Srpske daju rezultate

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je Srni, povodom rješavanja pitanja finansiranja dionice brzog puta Beograd-Sarajevo kroz Republiku Srpsku, da sve diplomatske aktivnosti predsjednika Srpske Milorada Dodika daju rezultate, te izrazio uvjerenje da će ova saobraćajnica biti gotova što prije.
Mladen Đurević - Foto: SRNA
Mladen ĐurevićFoto: SRNA

Đurević je istakao da su obezbijeđena sredstva i da bi konačno trebalo da krenu radovi na ovoj dionici dugoj 130 kilometara.

- Ispoštovano je sve ono što je u prethodnim godinama govorio predsjednik Dodik u Višegradu, a to je da će konačno doći do realizacije ovog projekta - rekao je Đurević, naglašavajući značaj ovog projekta za Višegrad, za regiju i za Republiku Srpsku.

On je naveo da je ovo možda i prilika da se nastavi priča o integrisanom graničnom prelazu, jer bi time, zajedno sa novom saobraćajnicom, bili riješeni problemi mnogobrojnih turista koji dolaze u Višegrad i Republiku Srpsku.

- Raduje me da je od početka avgusta mnogo veći broj turista prisutan u Višegradu i Republici Srpskoj, a to pokazuje da imaju šta da vide i da su još opredijeljeni da dolaze na ove prostore. Na nama je da proširujemo i dodajemo nove turističke kapacitete, a sve u svrhu ljepše i bolje usluge - rekao je Đurević.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je prije tri dana da je u Istanbulu uspio da dogovori početak gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo i da je sa turskom bankom obezbijeđeno više od 500 miliona evra za izvođenje radova na prostoru Republike Srpske i Brčko distrikta.

Dodik je istakao da preostaje još da se, shodno međudržavnom ugovoru između Srbije i BiH, u septembru, a najkasnije oktobru pojavi konačan sporazum o izvođenju radova na Parlamentarnoj skupštini i u Predsjedništvu BiH.