latinica  ћирилица
18/08/2024 |  12:25 ⇒ 14:01 | Autor: SRNA

Ministarstvo dalo "zeleno svjetlo" za idejno rješenje rekonstrukcije bolnice u Prijedoru

Idejno rješenje za bolnicu "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, kojim je predviđena rekonstrukcija postojećih objekata i izgradnja novog objekta površine 6.000 kvadratnih metara, dobilo je zeleno svjetlo Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Miroslav Bijelić.
Bolnica "Dr Mladen Stojanović", Prijedor - Foto: SRNA
Bolnica "Dr Mladen Stojanović", PrijedorFoto: SRNA

On je naveo da će u novom objektu u suterenu biti urgentni blok, koji će biti vezan za novi dijagnostički centar koji će se formirati u suterenu postojećg objekta, dok će na prvom spratu nove zgrade biti onkologija, a na drugom oftalmologija i otorinolaringologija.

- Dijagnostički centar sa svom opremom, novim RTG aparatima, novim CT-om, magnetnom rezonancom i angio salom naslanjaće se na urgentni blok. Taj novi objekat imaće toplu vezu sa glavnom zgradom, ali pacijenti koji dolaze na dnevne preglede neće imati potrebe ulaziti u ovaj stacionarni dio odnosno neće se miješati kretanje dnevnih i hospitalizovanih pacijenata - rekao je Bijelić Srni.

Biće izgrađen i poseban parking za osoblje bolnice, a postojeći će ostati samo za pacijente.

On je dodao da je idejno rješenje u ovoj fazi odobreno u Ministarstvu i najavio da će do kraja mjeseca biti održan još jedan sastanak sa predstavnicima resornog ministarstva na kojem će se razmatrati detalji iz prateće dokumentacije.

- Dalja procedura i dinamika zavisi od Ministarstva. Mi ćemo pred komisijom braniti svoje poglede, oni mogu da traže izmjene, dopune i dorade. Nama je bitno da bolnica sa svog aspekta odradi ono što je do nas - zaključio je Bijelić.