latinica  ћирилица
18/08/2024 |  12:40 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Nosović: Centralni spomenik u Banjaluci otkriti na Dan Republike 9. januara

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović smatra da centralni spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci treba otkriti 9. januara na Dan Republike Srpske, jer to ima simboličan značaj.
Anđelko Nosović - Foto: RTRS
Anđelko NosovićFoto: RTRS

- Ovaj spomenik je veoma značajan za cjelokupan srpski narod i treba da simbolizuje Srpsku i junaštvo Vojske Republike Srpske - rekao je Nosović Srni.

On je istakao da je za Savez logoraša Republike Srpske krajnje neprihvatljivo da se ovo pitanje koristi u političke svrhe, pogotovo u vrijeme predstojeće predizborne kampanje za lokalne izbore.

- Neprihvatljivi su pritisci kojima je Republika Srpska u poslednje vrijeme izložena od dijela međunarodne zajednice i političkog Sarajeva - rekao je Nosović.

On je podsjetio da ministri u Savjetu ministara iz reda bošnjačkog naroda nisu na vrijeme dozvolili da helikopteri iz Srbije dođu u Republiku Srpsku i pomognu u gašenju požara u Nacionalnom parku "Sutjeska".

- S pravom možemo zapitati koja je razlika između njih i onih koji su 1992. godine zabranili dostavu kiseonika iz Beograda u Klinički centar Banjaluka zbog čega je umrlo 12 beba u inkubatorima - rekao je Nosović.