latinica  ћирилица
19/08/2024 |  22:27 ⇒ 22:30 | Autor: TANЈUG

Košarkaški klub Partizan promovisao novi tim za sljedeću sezonu (FOTO)

Košarkaški klub Partizan promovisao je večeras novi tim za sledeću sezonu čiji će kapiten biti povratnik u klub Vanja Marinković.
Partizan (Foto:TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs) -
Partizan (Foto:TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs)

Novi članovi kluba predstavljeni su na spektakularan način u beogradskoj MTS dvorani.

Trener Željko Obradović će od starosjedilaca u timu imati samo Balšu Koprivicu. U timu će biti i novi-stari kapiten Marinković, Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik DŽons, Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Ajzak Bonga, Arijan Lakić, Ajzeja Majk, Aleksa Dimitrijević i Tajrik DŽons.

      View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Promociji nove ekipe prisustvovali su svi osim Karlika DŽonsa.

Reprezentativac Јužnog Sudana će doći u Beograd sutra i biće na prvom treningu sa ostatkom ekipe, u maloj dvorani Beogradske Arene.

Program je počeo prikazivanjem kratkog filma o klupskoj istoriji sa posebnim akcentom na trojku Aleksandra Đorđevića u Istanbulu kad je Partizan postao prvak Evrope 1992. godine.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović obratio se prisutnima i rekao da klub u novu sezonu ulazi sa najvišim ambicijama.

- U ovu sezonu ulazimo sa znanjem da sljedeće godine klub slavi 80 godina postojanja. Meni je ovo osma sezona u klubu. Prošla sezona je rezultatski bila loša, ali želim da im zahvalim što su nosili naš dres i borili se za njega. Napravili smo gotovo kompletno novi tim, osim Balše Koprivice. Novi tim je napravljen u skladu sa najvišim ambicijama koje ima klub. Partizan je klub koji ima najbolje navijače i najbolje atmosferu na svijetu - rekao je Mijailović.

Zatim je Simfonijski orkestar iz Zrenjanina izveo himne Partizana (Da volim crno-bijele) i Evrolige (I Feel Devotion) kao i dobro poznate navijačke pesme kluba.

Trener ekipe Željko Obradović otkrio je da će klub probati da dobije trogodišnju licencu za Evroligu.

- Prelijepo je večeras biti ovdje. Kad pomislim da svi sve u životu prošao, doživiš ovo. Hvala svim ljudima iz kluba, svi zajedno pomjeramo granice. Siguran da će ovo imati odjeka u Evropi i svijetu, kao i ona prošlogodišnja utakmica na Tašmajdanu. Čestitam našoj reprezentaciji, igračima i selektoru Svetislavu Pešiću i predsjedniku Košarkaškog saveza Predragu Daniloviću. Hvala svim igračima koji su do prije nekoliko mjeseci bili dio kluba i tima, uvijek će biti u našim srcima. Odlučili smo se za novi tim, sa 16 igrača, čiji je prosjek godina 25. Sljedeće godine probaćemo da dobijemo trogodišnju licencu za Evroligu koja je naše prioritetno takmičenje i u sljedećoj sezoni. Uradićemo sve da bude što više ovakvih večeri tokom sezone, rekao sam igračima da je ovo samo djelić atmosfere kakvu će osjetiti u Areni i da će uvijek imati fenomenalnu podršku sa tribina - rekao je Obradović.

Na kraju se obratio i kapiten Marinković.

- Hvala od srca što ste ponovo sa nama i što ste došli u ovolikom broju. Velika mi je čast što ću ponovo biti kapiten kluba za koji mislim da je najbolji na svijetu. Privilegija je igrati za Partizan. Vjerujem u saigrače, trenera i upravu, ali u sve vas, naše navijače - istakao je Marinković.

Navijači Partizana su nekoliko puta prekidali program pjesmama podrške klubu i treneru Obradoviću.