latinica  ћирилица
19/08/2024 |  11:30 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Otvorena "Majdov akademija"; Dodik: Akademija dar cijeloj Srpskoj (FOTO)

Danas je u Istočnom Sarajevu svečano otvorena "Majdov akademija".
Dodik i Majdov - Foto: RTRS
Dodik i MajdovFoto: RTRS

Istovremeno u gradu je počeo i treći džudo kamp u organizaciji svjetskog prvaka Nemanje Majdova, na kojem se očekuje više od 1.000 učesnika iz 23 zemlje sa tri kontinenta. 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je okupljenima poručio da mladi koji učestvuju u ovoj akademiji treba da nauče mnogo toga i izrazio nadu da će i u narednim godinama okupljati veliki broj djece.

On je porodici Majdov čestitao uspješnu organizaciju, navodeći da ništa ne bi bilo moguće bez Nemanje.

Dodik je rekao da je "Majdov akademija" dar Istočnom Sarajevu i cijeloj Republici Srpskoj.

- Sve ovo se ne bi desilo bez uspjeha koje je Nemanja ostvario, njegove porodice, kluba i ljubavi prema Istočnom Sarajevu, Republici Srpskoj i Srbiji. Samo čovjek koji ima ovakvu emociju može da prihvati odgovornost i da skupi više od 800 mladih takmičara iz velikog broja zemalja. Velika je to organizacija i logistika. Moje čestitke - naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da će podržati sve napore koje Majdov bude ulagao, naglasivši da je njegov fan.

Dodiku je uručena plaketa jer je obezbijedio besplatno učešće za djecu iz Republike Srpske.

Majdov je istakao da na ovom sportskom događaju zahvaljujući Dodiku besplatno učestvuju djeca iz svih dijelova Srpske i dodao da će na akademiji djeci prenositi znanje dva olimpijska, te jedan evropski šampion, ocijenivši da je ovo jedan od najljepših događaja u Srpskoj.

On je naglasio da će se organizatori narednih godina truditi da okupe što više djece, te zahvalio olimpijskim šampionima Fabiju Bazileu i Laši Šavdatuašviliju za dolazak u Istočno Sarajevo.