latinica  ћирилица
20/08/2024 |  07:21 ⇒ 07:24 | Autor: TANЈUG

Fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Bodea u plej-ofu za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 sat gostuju norveškom Bode Glimtu u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.
FK Crvena zvezda - Foto: RTRS
FK Crvena zvezdaFoto: RTRS

- Dugo igraju u istom sistemu, disciplinovani su, šampioni svoje zemlje, sigurno će biti agresivni, ali odgovorićemo našom agresijom. Biće to "rovovska bitka" u svakom slučaju - rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević na konferenciji za medije.

Moj tim će uvek respektovati protivnika, ali nikoga se ne plašimo. Dve su utakmice, razmišljamo samo o prvoj, naveo je Milojević.

- Očekujemo "brzu" utakmicu, vještačka trava, ne znam hoće li biti kiše. Nisi to nama uobičajeni uslovi, igrali smo u Pančevu na veštačkom terenu, ali potpuno su različite. Bodo igra hitro, kratkim pasovima i moraćemo što prije da se adaptarimo na teren - istakao je Milojević.

Omri Glazer nije doputovao u Norvešku i braniće Marko Ilić.

- Nema ništa novo, zbog predostrožnosti, plus nije trenirao, a imam i veliko povjerenje u Marka, branio je ovdje, ima kvalitet, čestitam mu poziv iz reprezentacije, a za startnih 11, vidjećemo. Tu su svi, na raspolaganju, uključujući i posljednje pojačanje Vanju Drkušića. Šanse su sigurno 50:50, ali neka Bode bude blagi favorit - naglasio je Milojević.

- Imaju kontinuitet, u sred su sezone, igraju na domaćem terenu, ali imamo i mi svoje cjljeve i želimo da dovedemo klub tamo gde mu je mesto - poručio je Milojević.

Revanš se igra 28. avgusta na "Marakani".