latinica  ћирилица
20/08/2024 |  15:48 | Autor: RTRS

UO Rukometnog saveza Srpske: Nadamo se pronalasku rješenja za Borac

Neprijatno smo iznenađeni saopštenjem Rukometnog kluba Borac M:tel, iako smo se nadali da do toga neće doći, mada smo znali u kakvoj se situaciji nalazi ovaj trofejni klub, pogotovo kada je u pitanju finansijska situacija. Očito da nije bilo pomaka poslije klupske Skupštine, koja je održana 9. avgusta, na kojoj je uprava dobila punu podršku, navodi se saopštenju Upravnog odbora Rukometnog saveza Srpske.
Rukometni savez Republike Srpske - Foto: RTRS
Rukometni savez Republike SrpskeFoto: RTRS

- I dalje je status kvo u ovom sportskom kolektivu, a jedino što mi u Rukometnom savezu Srpske možemo da uradimo u ovom trenutku, jeste da za četvrtak, 22. avgusta pozovemo na sastanak predstavnike RK Borac M:tel, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grada Banjaluka kao i Mladena Bojinovića, savjetnika za sport predsjednika Republike - navodi se u sapštenju UO Rukometnog saveza Srpske i dodaje se:

- Očigledno da u ovoj situaciji nedostaje razgovor, a sve u cilju pronalaska adekvatnog rješenja za Borac i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti. Svima treba da bude jasno da je Rukometni klub Borac institucija - navedeno je u saopštenju.

Iz Rukometnog saveza Srpske su naveli da će se osmi Svesrpski kup za rukometaše i četvrti za rukometašice održati u ranije zakaznom terminu 12. i 13. septembra, kako kažu, sa ili bez Borca.

- Nadamo se da će se pronaći rješenje za Rukometni klub Borac koji je lokomotiva rukometnog sporta, kako u Republici Srpskoj, tako i na nivou BiH. Ukoliko Borac ne bude mogao da nastupi na Svesrpskom kupu, čekaćemo do 30. avgusta konačan epilog, a onda ćemo biti spremni za rezerevnu varijantu, što je još jedna potvrda da će ovaj istinski rukometni spektakl biti odigran u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika - piše u saopštenju UO Rukometnog saveza Srpske.