latinica  ћирилица
21/08/2024 |  10:28 ⇒ 12:25 | Autor: SRNA

Ambasada Rusije: Povećati efikasnost u borbi protiv terorizma

Rusija se zalaže za povećanje efikasnosti i koordinacije multilateralne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma, uključujući i u okviru UN, saopšteno je iz Ambasade Rusije u BiH povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve terorizma.
Ambasada Rusije u BiH -
Ambasada Rusije u BiH

U saopštenju se podsjeća da je ovaj datum ustanovila Generalna skupština UN 2017. godine kako bi pružila podršku žrtvama terorističkih napada i promovisala zaštitu njihovih prava.

- U međunarodnoj areni naša zemlja redovno iznosi inicijative s ciljem prekida ideološkog, materijalnog i kadrovskog snabdijevanja terorista. Danas kijevski režim otvoreno pribjegava upotrebi terorističkih metoda. Ukrajinski neonacisti granatiraju stambena naselja, turističke plaže, sportska i dječija igrališta, koriste vlastito civilno stanovništvo kao živi štit, vrše sabotaže i politička ubistva na teritoriji naše zemlje - navode iz Ambasade Rusije.

U saopštenju se dodaje da SAD i druge zemlje kolektivnog Zapada podržavaju te varvarske akcije nastavljajući da isporučuju oružje Kijevu.

- U martu našu zemlju i cijelu svjetsku zajednicu šokirao je monstruozni teroristički napad na tržni centar "Krokus siti hol". Danas ova strašna tragedija nastavlja da odjekuje u srcima neravnodušnih ljudi širom svijeta. Terorizam jeste zločin koji se ne može opravdati - ističu iz Ambasade Rusije.

U saopštenju se napominje da terorizam predstavlja ozbiljnu prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti od koje nijedna zemlja nije zaštićena.

- Važno je zajednički raditi na iskorjenjivanju uzroka terorizma, suzbijanju njegove materijalne i druge podrške, te privođenju pravdi svih uključenih - ukazuju iz Ambasade Rusije.