latinica  ћирилица
21/08/2024 |  12:19 ⇒ 13:42 | Autor: ATV

Karan: Radimo na identifikaciji napadača iz Nevesinja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da se radi na otkrivanju identiteta napadača iz Nevesinja.
Siniša Karan - Foto: RTRS
Siniša KaranFoto: RTRS

Karan se zahvalio policiji na očuvanju života građana Srpske.

- Ovo je jedan od mnogobrojnih primjera u kojima je MUP, Policija Republike Srpske svojom profesionalnošću, zakonitošću i hrabrošću pokazala da je garant bezbjednosti života svih građana Republike Srpske i njihovih imovina. Upravo ovaj primjer pokazuje da su ta dva snažna elementa, građani i njihovi životi i njihova imovina, prioritet MUP-a - rekao je ministar za ATV.

On je dodao su nakon prijave da je izvršeno Krivično djelo Teško ubistvo u pokušaju i niz drugih krivičnih djela, MUP, Policijska uprava i sve druge organizacione jedinice odmah reagovali i izvršili uspješno svoj zadatak.

Pohvalio je i Okružno javno tužilaštvo u Trebinju i naveo da je ovo odličan primjer kako treba da sarađuju institucije.

- Pokazalo se da je ulaganje u MUP, ulaganje u bezbjednost, nešto što svaka država mora da radi. Moramo uvijek shvatiti da je bezbjednosni okvir uslov našeg života i našeg napretka. U tom smislu, dalje ćemo intenzivirati ono što već radimo, a rekao bih još više pojačavati, voditi ispravnu kadrovsku politiku - rekao je Karan.

Karan je najavio i dalje opremanje posebnih jedinica Policije Republike Srpske i raditi na jačanju veza policije i građana.

Govoreći o napadaču iz Nevesinja, istakao je da se radi na utvrđivanju njegovog identiteta.

- Nastavljamo da radimo. Shodno svim zakonskim propisima ovo lice je lišeno života i eliminisana je svaka mogućnost u tom momentu da ugrozi druge živote i imovinu. Mi nastavljamo dalje, sa našeg, policijskog i tužilačkog aspekta. Јako nam je važno da dođemo do svih drugih bitnih elemenata koji će nam dati operativne podatke da preduprijedimo buduće ovakve događaje - zaključio je Karan.